Kundsupport: vardagar 09-16
Telefon: 026-18 24 27
Leveranstid: 1-2 dagar
Frakt: 49:-

När då då?: Junior Familj

Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

2014-12-02
Recensent: SPELEXPERTEN-Marcus
När då då? är ett frågespel där spelarna ska försöka sortera in t.ex. olika händelser, personer, uppfinningar m.m på en tidslinje, där de olika svaren ska placeras i kronologisk ordning. Varje spelare har en egen tidslinje och man behöver inte kunna de exakta årtalen, det viktiga är att sätta in svaren rätt i förhållande till de andra årtalen på din personliga tidslinje. Detta gör också spelet lite mer lättillgängligt för alla, då man inte behöver vara övermänskligt allmänbildad för att ha en chans.
I spelet finns fyra olika frågekategorier och vilken kategori du får gissa i avgörs av ett tärningsslag, ett slumpmoment som känns helt rätt i detta spel. För varje rätt svar vinner man respektive kort och den förste spelaren som vinner 10 kort vinner också spelet.

Det här är ett väldigt roligt frågespel med kluriga frågor, som blir svårare ju närmare slutet du kommer, eftersom du i början har ett väldigt stort spann att gissa på, t.ex. bara före eller efter ett visst årtal. Men ju fler rätta svar, desto fler kort får du (och därmed också årtal), vilket gör det svårare att placera ut det rätta svaret på tidslinjen, i förhållande till alla de andra korten. En viktigt och väldigt roligt inslag i spelet är att du också kan förlora dina framsteg i ett enda felsvar. För varje rätt svar du ger ska du placera det kortet ovanför din tidslinje. Om du vill kan du fortsätta svara, men blir då av med alla dessa kort om du svarar fel. Väljer du att stanna så säkrar du dina kort genom att placera dem under din tidslinje och du kan då inte bli av med dem vid ett felsvar. Detta öppnar för lite strategiskt tänkande, vilket är ett välkommet inslag i frågesportsgenren.

När då då? är ett mycket bra, lättsamt, sällskapsspel som passar både som partyspel, för familjen och för kompisgänget. Det går fort att lära sig och erbjuder många timmars underhållning och gnuggande av geniknölarna.

I denna juniorvariant har man dock helt misslyckats med att åldersanpassa frågorna, då de är oerhört svåra för barn, t.om. för vuxna är detta spel klurigt. Så med det sagt så är När då då?: Junior Familj fortfarande ett väldigt roligt familjespel, men för barnen så finns betydligt bättre och mer åldersanpassade spel att hitta, därav det låga betyget.
2014-12-02
Recensent: Menna
Ett mycket bra spel men när man köper det för att det är från 10 år blir man verkligen besviken.
Helt fel ålderrekommendation.
Logga in för att lämna en kommentar.
Spelexperten.com  |  Telefon: 026-18 24 27 (09:00-16:00)  |  E-post: info@spelexperten.com  |   Affiliate
© 2016 Spelexperten - tusentals Sällskapsspel/Brädspel
Vi är listade på ShopMania - Nätshopping